Bohemian borden

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Boho servies: we love it! En dan met name bohemian borden. Want eerlijk is eerlijk, op een mooi opgemaakte tafel vallen de borden wel als eerst op. Je ziet het de laatste tijd ook steeds vaker terugkomen, borden in mooie natuurtinten of met een leuk patroon. 

Keramiek borden worden steeds populairder

Alhoewel het al duizenden jaren wordt gemaakt, begint keramiek hier steeds meer op te komen. Dit komt omdat het vaak nog wordt verkocht als handgemaakte producten. Hierdoor zijn de vormen vaak niet exact hetzelfde, wat de borden lekker speels maakt. Ook zijn mensen tegenwoordig steeds vaker op zoek naar lokaal gemaakte producten, en dat kan goed met keramiek. Boho borden zijn verkrijgbaar in mooie, sprekende kleuren maar ook met mooie patronen. Je kunt de keramiek borden vaak los kopen, maar ze zijn vaak ook te koop als serviesset. Let dus goed op wat je koopt. 

Aardewerk borden, keramiek borden en porselein

Maar wat zijn aardewerk borden dan? Dit is eigenlijk een andere benaming voor keramiek borden. Dit zijn borden die op een lagere oventemperatuur worden vervaardigt en een natuurlijke uitstraling hebben. Na het vervaardigen wordt er een glazuurlaag geplaatst, waardoor de borden steviger worden. Je kunt natuurlijk ook voor porselein borden kiezen. Deze borden zijn ook in boho style te koop. De borden worden vervaardigt op een hogere temperatuur, waardoor ze ook steviger zijn dan borden van keramiek. Overigens zijn aardewerk borden zwaarder dan porselein borden. 

Wanneer boho borden gebruiken?

Boho borden kun je eigenlijk in elke situatie gebruiken. De borden staan heel mooi op een goed gedekte tafel voor een diner. Je kunt ze ook prima dagelijks gebruiken, maar hou er dan wel rekening mee dat je aardewerk borden in sommige gevallen beter met de hand kunt afwassen. Lees daarom altijd goed de productomschrijving zodat je weet of de boho borden vaatwasserbestendig zijn. Bekijk snel al ons aanbod!