Bohemian Interieur

Wat is bohemian?

Je ziet het woord bohemian veelal terugkomen, maar wat is het eigenlijk precies? Bohemian verwijst naar een onconventionele manier van leven, meestal een groep gelijkgestemde mensen met weinig langdurige connecties. Het oorspronkelijk Franse woord bohémien staat voor een inwoner van Bohemen, het westelijke deel van Tsjechië. Omdat in Frankrijk aanwezige Roma beweerden uit Bohemen afkomstig te zijn, werd bohemien in Frankrijk een naam voor de Roma. Dit terwijl Roma een mogelijke oorsprong heeft in het Indisch subcontinent en een nomadisch volk is. In de 21e eeuw werd de eerder gebruikelijke naam zigeuners als denigrerend beschouwd.

bohemian meubels

Bohemian interieur kenmerken

Het is dan ook leuk om deze nomadische levensstijl terug te zien in een bohemian interieur. De boho stijl is ook net even anders dan ‘gebruikelijke’ interieurstijlen. Het is zeker geen veilige keuze. Veel kleuren, printjes en natuurlijke materialen zijn echt typisch de kenmerken van een bohemian interieur. 

Qua printjes heeft dit veel weg van een Noord-Afrikaanse en Oosterse stijl. Denk hierbij aan een mooi perzisch tapijt. Natuurlijke materialen komen ook terug, zoals hout, rotan en webbing. Dit alles in combinatie met mooie planten en je bent al een heel eind met je bohemian interieur. Tegenwoordig kun je online veel inspiratie vinden waar je bepaalde bohemian interieur kenmerken terugziet. Maar ook hier geldt dat je waarschijnlijk veel boho stijlen ziet die toch net iets van elkaar verschillen. 

 Er zijn dus zelfs verschillende stijlen die vallen onder een bohemian interieur. En dat is nou net het leuke van bohemian, het staat echt voor vrijheid en ruimte voor eigen inbreng. Je kunt dus van tevoren bedenken welke kant je op wil gaan, maar je kan ook ergens beginnen en gaandeweg ondervinden wat je leuk vindt. 

Verschillende stijlen interieur

Zoals hierboven besproken, zijn er zelfs in de categorie bohemian interieur nog verschillende stijlen. We bespreken ze graag met je, zodat je een beter idee krijgt van wat er mogelijk is. Ook is het handig om even rond te kijken op onze website, zodat je een visueel beeld krijgt van de oneindige mogelijkheden. 

Bohemian interieur kleuren

Laten we bij de basis beginnen, de kleuren die in een bohemian interieur worden gebruikt. Vaak zijn dit intense kleuren. Kijk dus niet raar op als je een roze velours bank ziet waar kussentjes met drukke prints op liggen. Tapijten met intense kleuren of gezellige patronen zijn ideaal om het af te maken. Het zorgt net even voor een extra sfeer en het is bovendien ook functioneel. 

 Maar is boho natuurlijk niet boho als het ook anders kan. Zo kun je ook een andere weg inslaan en gebruik maken van aardse kleuren, zoals zand, beige en crème. Onthoud goed dat het één het ander niet uitsluit. Dus kies je voor die roze velours bank, dan kun je er ook prima een crèmekleurig vloerkleed bij kiezen.

Verder is de kleur groen ook een populaire kleur in een bohemian interieur. Er wordt veel gebruik gemaakt van planten. De groene planten gaan heel goed met de diepe kleuren, maar staan ook fantastisch bij de natuurlijke kleuren. Wij zijn fan van een grote kamerplant in een rieten mand. De terracotta pot doet het vaak ook goed bij een bohemian interieur. 

Bohemian chic bohemian interieur

Bij een boho chic interieur komen de aardse kleuren meer terug. Het is allemaal iets strakker en minimalistischer. Je zou dit kunnen beschrijven als beach vibes. De felle kleuren worden vaak achterwege gelaten, maar je kunt nog steeds voor drukke patronen kiezen. Er zijn genoeg kussens, tapijten en andere accessoires te vinden in neutrale kleuren maar met print. Zo haal je toch dat speelse in huis, maar straalt het enorme rust uit.

Vintage bohemian interieur

Vintage staat voor tweedehands spullen wat nu weer in de mode is. Maar het is meer dan dat. Zo kun je spullen kopen die nieuw zijn, maar een vintage look hebben. Je koopt dus nieuwe meubels of accessoires, maar het heeft net dat vintage tintje. Wij geloven dat vintage ook tijdloos kan zijn. 

Waar een bohemian chic interieur meer rust uitstraalt, straalt vintage bohemian interieur meer vrijheid uit. Het is gewaagder en soms moet je risico’s durven te nemen. Want hier komen de intense kleuren wel weer terug en kun je oneindig experimenteren. Waar je eerst dacht dat roze en rood niet samen konden, is dat nu wel mogelijk. Sta ervoor open om nieuwe kleurencombinaties te kiezen, vaak pakt het beter uit dan je in eerste instantie dacht. 

Het gebruik van meerdere intense kleuren vergt dus wel wat lef. Je kunt dit goed afstijlen met natuurlijke materialen, zoals een houten tafel en rotan stoelen. Ook gouden elementen staan erg mooi bij de drukke prints, zoals een gouden lamp, vaas of spiegel. 

Waar te beginnen met een bohemian interieur?

Het kan lastig zijn om te bedenken waar je moet beginnen. Je bent overweldigd door de mogelijkheden en je weet niet zeker of dingen bij elkaar passen. Wij adviseren om te beginnen met het toevoegen van kleine dingen, zoals accessoires. Koop een keer een kussen met een leuke print en een perzisch tapijt. Ook rotan eetkamerstoelen passen eigenlijk in bijna elk interieur. De accessoires hoeven natuurlijk niet gelijk vol in het zicht in de woonkamer, maar je kunt beginnen met een slaapkamer. 

Doordat wij de producten vertonen van verschillende aanbieders, heb jij altijd een goed overzicht van wat er beschikbaar is. Zo hoef je niet elke site af te speuren naar producten voor een bohemian interieur. Wij hebben de beste keuze allemaal op één plek. Dankzij de verschillende categorieën en filters vind je eenvoudig waar je naar op zoek bent.