Wat zijn echte bohemian kleuren voor je interieur?

januari 14, 2023

Bohemian kleuren zijn meestal warm, maar ook uitbundig en vol leven. Ze zijn voornamelijk geïnspireerd op de natuur en verschillende culturen van de wereld. Daarnaast brengen ze een gevoel van vrijheid en creativiteit in elke ruimte.

Wat is het bohemian kleurenpalet?

Echte boho kleuren zijn meestal aardetinten zoals bruin, groen en beige, die de ruimte rustig en evenwichtig maken. Meestal worden de kleuren gecombineerd met meubels of accessoires die geel, oranje, rood, paars en blauw zijn. Deze kleuren zijn sterk en uitdagend, net zoals de verschillende culturen waar ze vandaan komen, en zorgen voor een dramatische en levendige sfeer.

Een ander kenmerk van bohemian kleuren is dat ze vaak worden gecombineerd met verschillende patronen en texturen. Denk aan geborduurde kussens, gekleurde tapijten en geweven wandkleden in verschillende kleuren. Deze elementen zorgen voor een gevoel van diepte en rijkdom in de ruimte die de kleuren nog eens kunnen versterken. 

Hoe kan je naast accessoires en muurverf nog meer kleur toevoegen?

Daarnaast worden er in bohemian interieurs vaak planten en bloemen gebruikt om kleur toe te voegen. Deze natuurlijke elementen zorgen voor een gevoel van verbinding met de natuur en geven de ruimte wat meer een frisse en levendige uitstraling.

Wat zijn de interieur kleuren voor 2023?

Eigenlijk kunnen we niks zeggen over de kleurtrends van 2023. De interieur kleuren variëren en zijn vaak afhankelijk van de mode en persoonlijke voorkeur. Er zijn wel kleuren die vaker terugkomen en worden geassocieerd met interieurontwerpen van dit jaar, bijvoorbeeld: neutrale tinten zoals wit, beige en grijs, aardetinten zoals groen en bruin, en zachte pasteltinten zoals roze en blauw. 

Om een zo persoonlijk en mooi mogelijk (bohemian) interieur te krijgen is flexibiliteit belangrijk. Gebruik verschillende stijlen, materialen en kleuren in een ruimte om zo jouw unieke en persoonlijke sfeer te creëren. Laat je creativiteit de vrije loop en experimenteer met verschillende elementen en kleuren tot je de perfecte balans hebt gevonden.

 

Misschien ook leuk om te lezen

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.